U ziet een vereenvoudigde website omdat uw browser geen flash ondersteunt

Pieter Kersten

Pieter Kersten begon zijn carriere in de paardensport als dressuurruiter. In de jaren 70 beoefende hij de dressuursport tot op internationaal niveau. Pieter kreeg steeds meer springpaarden in training en zo maakte hij begin jaren 80 de overstap naar de springsport. Hij werkte enkele jaren bij de bekende Belgische stoeterij Zangersheide waar hij samen-werkte met wereldkampioen Jos Lansink en verantwoordelijk was voor de training van de jonge springpaarden.

Momenteel traint Pieter samen met stalruiters Lars en Niels Kersten met zijn eigen pony's/paarden, waaronder veel eigen fokproducten, en paarden van eigenaren. Dit zijn zowel jonge paarden als ook op internationaal niveau presterende sportpaarden.

Binnen de fokkerijwereld is Pieter zeker geen onbekende. Niet alleen is hij bekend als fokker van enkele internationaal presterende topspringpaarden. Ook is hij lid van de KWPN hengstenkeuringscommissie geweest.

Verder geeft Pieter veel lessen in de disciplines dressuur en springen. Ook gaat hij regelmatig naar het buitenland om daar clinics te verzorgen. Pieter is dan ook een bekend gezicht binnen zowel de nationale als ook de internationale paardenwereld.


Pieter

©scs-horst